Geschiedenis

Geschiedenis

Met gepaste trots kunnen wij zeggen dat wij één van de oudste familiebedrijven in de stad Nijmegen zijn. In 1911, nog voor de eerste wereldoorlog, begon overgroot opa Jacques Doorman in de Van Goorstraat een winkeltje met fietsen en fietsonderdelen. Al binnen een paar jaar verhuisde de zaak, met een korte tussenstop in de 2e Walstraat, in 1914 naar de huidige locatie in de Ziekerstraat. Al snel gingen de fietsen over in dynamo’s, lampjes van Philips, radio’s, wasmachines en uiteindelijk in televisies.

De fundamenten van het huidige pand stammen uit de middeleeuwen maar ook het pand zelf kent een lange geschiedenis die terug te voeren is tot de 17e eeuw. Oorspronkelijk was het pand een oude stadsboerderij. In het magazijn zie je nog steeds duidelijk de contouren van de oude poort. Hierdoor reden vroeger paard en wa­gen naar binnen.

Na het bombardement in 1944 was er weinig over van de Ziekerstraat maar wonderwel bleef het pand overeind. Na de oorlog namen de twee zonen Arie en Jac. Doorman het bedrijfsstokje over.


"WIJ ZIJN ZUINIG OP ONZE KLANTEN EN BLIJ VERHEUGD ALS MENSEN
BIJ ONS TERUG BLIJVEN KOMEN"

Inmiddels is de oorspronkelijke binnenplaats winkel geworden, en de stallen waar de koeien stonden magazijn. Stalramen zijn hier nog steeds zichtbaar. Daarnaast beschikken we ook over meerdere grote magazijnen om u zo snel mogelijk te kunnen bedienen.

Bij ons 75-jarig bestaan in 1986, inmiddels onder leiding van zoon Jos Doorman, hadden we een wel heel bijzondere gast. Ruud Gullit, destijds Europees voet­baller van het jaar, heeft toen bij ons duizenden ballen uitgedeeld in de Ziekerstraat.

In 2011 bestonden we 100 jaar. Een zeer bijzonder moment voor ons als familie, maar ook voor onze werknemers en uiteraard onze trouwe klanten. Natuurlijk hebben we dit 100-jarig jubileum groots gevierd met allerlei activiteiten.

Vanaf 2013 neemt Sabine Doorman langzaam het bedrijfsstokje over. Onze toekomstvisie voor de zaak is om de toch al grote trouwe klantenkring uit te breiden. Wij zijn zuinig op onze klanten en blij verheugd als mensen bij ons terug blijven komen. Vaak ook van generatie op generatie.